Methode D - Positief Opvoeden Groter bekijken

Methode D - Positief opvoeden

Nieuw

Boek Methode D

Methode D is een werkboek bij de weerbaarheidstraining voor ouders. De ondertitel Positief Opvoeden verwijst naar de manier waarop ouders naar zichzelf en hun kinderen leren kijken.

Meer details

19,95 €

Datasheet

Height 238mm
Width 215mm

Meer info

Boek Methode D

Methode D is een werkboek bij de weerbaarheidstraining voor ouders.

De ondertitel Positief Opvoeden verwijst naar de manier waarop ouders naar zichzelf en hun kinderen leren kijken. De 3 R’s waarover vroeger gesproken werd tijdens de opvoeding – Rust, Reinheid en Regelmaat – zijn vervangen door 4 R’s Rust, Regelmaat, Respect en Richting.

Deze laatste is een gevolg van de andere 3. In deze hectische tijd, waarin ouders allebei moeten werken en waarin social media een steeds grotere rol spelen, is het kiezen welke kant je op wil met je gezin een heel belangrijke keuze. Door de drukte van iedere dag komen veel ouders helemaal niet toe aan het maken van die keuze, waardoor ze het gevoel hebben geen controle meer te hebben op het gezin.

In het boek wordt aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen, intonatie van de stem en de manier van kijken naar je kinderen (of naar je partner) of naar je eigen handelen.

Er worden weerbaarheid-thema's behandeld:

- Houding

- Ogen en Stem

- Trots en Eigenwaarde

- Grenzen

- Gezag en Macht

De opvoedthema’s:

- Omgaan met boosheid

- Scheidsrechteren in een gezin

- Straffen en belonen.

 

En de vaardigheden en technieken hierbij:

- Positief leren denken

- Vragen stellen

- Omgaan met grensoverschrijding