Methode B - Weerbaarheid groep 3 t/m groep 8 Groter bekijken

Methode B - Weerbaarheid (Basisschoolleeftijd)

Nieuw

Boek Methode B

Methode B beschrijft een methodiek om kinderen (groep 3 t/m groep 8) weerbaar te maken. Het is een boek waarin een methodiek beschreven staat om kinderen weerbaar te maken, ze leert om te gaan met prikkels en daardoor in staat stelt om een bewuste keuze te maken.

Meer details

29,95 €

Datasheet

Height 238mm
Width 215mm

Meer info

Boek Methode B

Dit is een boek waarin 10 jaar weerbaarheid geven aan kinderen aan vooraf zijn gegaan. Het is een boek waarin een methodiek beschreven staat om kinderen weerbaar te maken, ze leert om te gaan met prikkels en daardoor in staat stelt om een bewuste keuze te maken.


De thema’s van de lessen zijn:
-Houding
-Ogen
-Stem
-Eigenwaarde
-Grenzen
-Kracht
-Intuïtie
-Samenwerking
-Uitdaging

Het boek bevat daarnaast tientallen variatiemogelijkheden, waardoor iedere les verdiept kan worden en zo vanaf groep 3 t/m groep 8 gebruikt kan worden. De manier waarop iedere les is opgebouwd, evenals de lessencyclus en de schoolcyclus, zijn in het boek opgenomen.
Het is een methode die preventief zal werken binnen scholen, dus de “probleemthema’s” zoals pesten e.d. worden niet apart behandeld, maar juist de thema’s zoals samenwerking en je intuïtie gebruiken, krijgen uitgebreid aandacht.